Inred snyggt med nya designlampor

Ibland kan det vara skönt att ta tag i ett renoveringsprojekt för att förnya hemma. Man behöver inte göra allt på en gång – ta ett rum i taget. På så vis blir det lättare att slutföra arbetet. Sedan kan man ta nya tag och fixa till nästa rum på listan.

I dag är det oerhört populärt med inredning. Och det behöver inte alltid bli så dyrt! Det är inte sällan snyggt att blanda exklusiva möbler och detaljer med budgetalternativ eller till och med begagnat. Men oavsett vilket rum du har tänkt inreda och förnya är det alltid bra att plocka fram papper och penna först. Börja skissa på hur du vill ha det, välj en färgskala som du tycker om och som skulle passa i rummet, bestäm vilka möbler och prylar som får stanna kvar alternativt som ska säljas eller målas om. Genom att planera ordentligt från början gör du det enklare för dig när du väl ska skrida till verket.

Satsa på belysningen

designlampor som inredning

Någonting som är väldigt viktigt i alla hem är givetvis belysningen. Välj inte första bästa lampa du ser – gå i stället igenom utbudet hos flera olika butiker online tills du har ett urval som du tycker om. Det finns så otroligt mycket att välja på i dag när det kommer till just lampor av olika slag. Därför kan det vara bra att låta ditt beslut vila en eller ett par dagar. Särskilt om det är en designlampa som kostar lite mer än vanliga. Är du svag för vägglampor i stor och snygg design kommer du att gilla dessa!

En fördel då du kikar runt på internet är att du får både inspiration samt tips och idéer för hur du själv ska göra hemma. Dessutom är det inte ovanligt att man kan markera produkterna med ett hjärta eller en stjärna så att de hamnar i en lista med dina favoriter. På så sätt kan du återkomma vid ett senare tillfälle och se om du fortfarande är sugen på att shoppa just den lampan. På nätet finns riktigt snygga designlampor att köpa – bara man vet var man ska leta!

När du väl har bestämt dig för en eller flera lampor som du vill ha kan du beställa dessa snabbt och lätt via nätbutiken. Sedan behöver du bara vänta på att dina nya designlampor skickas hem till dig så att du kan sätta upp dem på väggarna eller i taket. Eller ställa den på bordet om det är en bordslampa, så klart. Låt dig fantisera och inspireras av belysning!

Undvik stand-by läget

Att det finns många energibovar i hemmet är inte direkt någon hemlighet och om du nu ändå är mitt uppe i ett projekt som innebär att du målar om, fräschar upp och köper nya möbler, lampor och andra inredningsdetaljer kan du lika bra också försöka välja energisnåla alternativ.

Till exempel så har en studie visat att de elektriska prylar du har som befinner sig i det så kallade stand-by läget ligger bakom ungefär en fjärdedel av din energiförbrukning i hemmet! Då kan det med andra ord vara bra att investera i nya produkter som är mer energismarta än de tidigare generationerna. Veckans Affärer skriver om hur du kapar energiförbrukningen hemma, en helt klart läsvärd artikel.

I ditt hem finns det vissa energitjuvar som är värre än andra. Bland de värsta har du bland annat boxar som är till för kabel eller digital TV liksom batteriladdare, mikrovågsugnar och spelkonsoler. Men självklart finns det också små enkla knep du kan ta till för att minska på energiförbrukningen. Du kan till exempel slå av strömmen eller rent av dra ut sladden till de produkter du inte använder för tillfället.

Ett annat tips är att du använder dig av en timer till olika uttag i olika rum. Då kommer timern automatisk att slå av strömmen i ett uttag efter en tid som du bestämmer. Detta är bland annat populär för lampor. På nätet kan du hitta en hel del fler smarta råd om du vill minska på energiförbrukningen och ta fast energitjuvar på bar gärning. Och som sagt – ska du köpa nya prylar kan det vara värt att välja de alternativ där miljön och energiförbrukningen prioriteras.

Kommentarer är avstängda