Möbler för alla tillfällen

MU143-soffgruppHur man inreder sitt hem, eller restaurang, säger en hel del om vilken sorts person man är. Eller i alla fall vilken smak man har. Många restauranger försöker locka en viss sorts klientel genom sin inredning. Det säger sig självt att om man trivs någonstans, och maten är bra, så kommer man tillbaka. En av de ledande trenderna idag är möbler från den gustavianska eran.

De som handlar med möbler för restauranger vet hur viktigt det är att möblerna inte bara är snygga utan även hållbara. Varje dag sitter flera personer på dessa stolar och äter vid borden, de kan inte vara allt för känsliga för slitage. Men man vill inte att det ska se ut som en stor skolmatsal med tåliga bord, folk betalar trots allt för att äta här. Lösningen är möbler från den gustavianska eran.

Möbler från den gustavianska eran är snygga och eleganta. Såvida restaurangen inte är allt för modern och trendig så passar de in nästan överallt. I tillägg har de sin plats i svensk tradition, vilket gör dem alldeles perfekta som möbler för restauranger. Som med allt annat gäller det att kombinera och planera sin lokal väl. Det är inte bara möbler man behöver utan allt annat runt omkring. Med rätt belysning och textilier kan man framhäva de möbler för restauranger som man valt.

Om själva möblerna är lite enklare i färg och form, som ofta är fallet med möbler från den gustavianska eran, så kan man istället bli lite utsvävande med gardiner och bordsdukar. Andra följer de sparsamma, vita linjerna och väljer istället mer färg på blommor och servetter. Det gäller att skapa harmoni och ge en balanserad känsla till gästerna. Detta skapar en atmosfär som är bra för en trevlig måltid. Alla vet att man ger sina gäster en upplevelse, inte bara en tallrik med mat.

Möbler för restauranger behöver alltså inte alltid vara så annorlunda från dem man kanske väljer till sitt eget hem. Den gustavianska stilen är mycket uppskattad i dag, vilket har lett till en rad med praktiska nyproduktioner av dessa möbler. Man får en stilren inredning samtidigt som de är framställda att klara av lite hårdare tag. Det slits mycket på möblerna på en restaurang, det ligger i sakens natur. Man flyttar runt bord och stolar, och det är många gäster som passerar genom lokalen varje dag. Därför bör man välja tåliga, men ändå snygga, möbler.

Kommentarer är avstängda